Havana kunsthandel, klik her for hjem.

img 9732

Fortællingen om Havana Kunsthandel

Jeg besøgte første gang Cuba i 1997. Dengang gjorde jeg og en rejsekammerat det meste galt. Vi fløj til Havana med en hæslig mellemlanding på et trøsteløst hotel i Moskva. Vi indlogerede os på et hotel, som hed noget med ”kommunist”, fordi vi troede, at det måtte borge for soliditet, i hvert fald på Cuba. Vi spiste ukritisk den lokale mad – og blev syge. Lejede en bil, kørte ud, og kørte fast i mudderet, fordi det var regntid. Og købte en æske cigarer, som viste sig at være falske.

Oplevelsen var stor. Og lå i mange år et eller andet sted i underbevidstheden og simrede. 15 år gik. Men jeg var ikke færdig med Cuba, og Cuba ikke færdig med mig.

Den lille ø, som stædigt siden 1959 har holdt fast i sin latinamerikanske socialisme på trods af verdensmastodonten USA blot en kort sejlads derfra, har for mig det særlige noget, der fænger, begejstrer og forundrer. Kort sagt vækker Cuba min passion.

I 2012 stod det klart for mig, at den simrende følelse fra underbevidstheden snart krævede selskab. Men hvor begynder man? Det er ikke let at byde op til dans og begynde en forretning på Cuba. Hen over sommeren 2013 fandt jeg svaret - Havana Kunsthandel.

Kunst formidler sjæl og følelse. Ved at præsentere cubansk kunst for et større publikum gør jeg mit til at åbne andres øjne for den passion, jeg selv har fundet.